Istarski planinarski savez

Posthumno priznanje Eniju Bugarinu

UZ 13. OBLJETNICU PLANINARSKOG DRUŠTVA ELEKTROISTRA

U povodu obilježavanja 13. godišnjice od osnutka Planinarskog društva Elektroistra, posthumno je dodijeljeno priznanje Hrvatskog planinarskog saveza Eniju Bugarinu, dugogodišnjem predsjedniku ovog društva iz Pule, koji je preminuo prošle godine. Njegovom sinu Bojanu Bugarinu priznanje je uručio Goran Šepić, predsjednik Istarskog planinarskog saveza, na svečanosti u sjedištu PD-a Elektroistra u Rojcu.

– Znate li što bi moj tata rekao na ovu nagradu? Ma, dajte, nemojte me s time gnjaviti, komentirao je Bojan sa smiješkom.

Enio Bugarin je predano i s velikim zadovoljstvom, bez naknade vodio društvo niz godina. Dao je svoj doprinos i onda kada više nije mogao hodati zahtjevnije dionice.

– Društvo Elektroistra osnovano je na Koritima 9. rujna 2006., zato i kažemo da nam je PD Glas Istre stariji brat, kaže Dragan Drobnjak, predsjednik Društva. “I prije toga skoro dvije godine smo na prijedlog bivšeg direktora Elektroistre Davora Miškovića, počeli planinariti u sklopu firme pod ingerencijom odjela za sport i rekreaciju radnika HEP-a. Na tim počecima na pohode smo išli s članovima obitelji, iz svih naših pogona po Istri. Nakon osnivanja naše udruge izabran je pokojni Enio Bugarin kao prvi predsjednik, a ja kao zamjenik u dva mandata. Nakon toga smo počeli primati i ostale građane Pule”, kaže Drobnjak.

U dogovoru s IPS-om Društvo održava dionicu Istarskog planinarskog puta od Male Učke (skretanje prema Mošćeničkoj Dragi) prema Brgudu, Kremenjaku, Prodolu, Šikovcu i Provrtenici. U društvu je aktivno skoro 240 članova, a redovno održavaju planinarsku školu za nove članove. Ovom je prigodom voditelj planinarske škole Sergio Težak predao diplome uspješnim polaznicima.

Autor: Jasna Orlić
Izvor: https://www.glasistre.hr/sport/posthumno-priznanje-eniju-bugarinu-597169