Istarski planinarski savez

Održan 4. pohod po Istarskom planinarskom putu

U nedjelju 8. ožujka 2015. na trasi Kožljak-Šikovac-Sisol-Plomin održan je I.04. pohod po Istarskom planinarskom putu.
Nakon dobrodošlice u Kožljaku uz topli čaj i kavu, zahtjevnu trasu grebenom Šikovca i Sisola prohodalo je 180 planinara iz planinarskih društava: PD “Skitaci” iz Labina, PD “Pazinka” iz Pazina, PD “Glas Istre” i PD “Elektroistra” iz Pule, PD “Strilež” iz Crikvenice, PD “Opatija” iz Opatije, HPD HP i HT “Učka” iz Rijeke, HPD “Planik” iz Umaga, te znatan broj individualnih planinara.
Po sunčanom vremenu s umjerenom burom, planinari su uživali u prekrasnim vidicima na južni greben Učke, Kvarner i istarske gradiće oko Čepićkog polja. Na kraju pohoda, u restoranu “Dorina” u Plominu ručalo je 140 planinara.
Vođenje su izvršili članovi SPV Istra i to: 5 vodiča iz PD “Skitaci” i 3 vodiča iz PD “Elektroistra”, te 2 vodiča pripravnika iz PD “Pazinka”. Osiguranje je izvršila HGSS Stanica Pula, s dva tima po 3 spašavatelja. Jedan tim je hodao s planinarima po trasi, a drugi tim s vozilom i liječnikom bio je u pripravnosti na protupožarnim cestama pod grebenom Šikovca i Sisola.
Suorganizatori pohoda bili su IPS, PD “Skitaci” i PD “Elektroistra”, a znatnu pomoć pružili su: DVD Kožljak, TZ Općine Kršan i gđa Elza Lipnik iz Kršana.

Tekst i zemljovid: V. Rojnić
Fotografije: G. Plavšić

novosti IPS 150308-f5

novosti IPS 150308-f4

novosti IPS 150308-f3

novosti IPS 150308-f2

novosti IPS 150308-z

novosti IPS 150308-f1