Istarski planinarski savez

Serđu Težaku srebrna plaketa Hrvatskog planinarskog saveza

PULSKOM VODIČU NAGRADA ZA IZNIMNE ZASLUGE

Srebrna plaketa Hrvatskog planinarskog saveza uručena je sinoć u prostorijama Planinarskog društva Elektroistra planinarskom vodiču Serđu Težaku za iznimne zasluge u razvoju planinarstva u Istri. Uručivši mu plaketu i značku, Goran Šepić, predsjednik Istarskog planinarskog saveza, zahvalio se Težaku za dugogodišnji rad.

– Matično društvo mi je Glas Istre, a u PD Elektroistri sam iz ljubavi, izjavio je Težak tom prilikom i dodao. “U prirodu sam zaljubljen od malih nogu, ne mogu bez nje. Odlazite u prirodu, družite se, uživajte u njoj i poštujte je,” poručio je ovom prilikom prisutnima na prigodnoj svečanosti. Naglasio je da su njegovi najveći uspjesi to što ima tri amazonke koje vole prirodu, misleći pri tom na svoje kćeri koje su na tom planu postigle uspjehe.

Serđo Težak poznat je i cijenjen među planinarima u Istri i šire, jer svake godine u prosjeku vodi po desetak izleta za PD Glas Istre i Elektroistra, najčešće po Velebitu, Gorskom kotaru i drugdje. Budući da je od nedavno u mirovini bit će toga i više. Pozitivan u pristupu, stručan i susretljiv izuzetno je cijenjen među kolegama.

Redoviti je predavač i voditelj planinarskih škola, suosnivač Stanice planinarskih vodiča Istre i veliki promotor planinarstva među Istranima. Član je planinarskih društava od 1976. godine u PD Kamenjak Rijeka da bi se zatim preselio u Pulu 1987. godine gdje se uključuje u ovdašnja društva.

Za nagradu Hrvatskog planinarskog saveza predložilo ga je Planinarsko društvo Elektroistra. Ovo je prva plaketa nakon 1998. godine koja je stigla u Istru. (J. ORLIĆ)

Izvor: http://www.glasistre.hr/7ca21181-8d67-4568-be1a-cc9603d9869e