Istarski palninarski savez

PD ELEKTROISTRA IZ PULE NA PLANINARSKOM POHODU S GRAĐANIMA U EUROPSKOM TJEDNU MOBILNOSTI

EU TJEDAN MOBILNOSTI U PLANINAMA

 

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti grad Pula je financirao brojne aktivnosti, kako bi se još jednom potaknulo građane na zdrav način života uz kretanje i boravak u prirodi.

Tako je u organizaciji Planinarskog društva Elektroistra iz Pule građanima ponuđen izlet na Korita koji je realiziran u subotu 21. rujna. Građanima Pule, dobitnicima nagradnog izleta, pridružili su se i učenici i nastavnici pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule kao i volonteri programa kulturweit njemačke UNESCO komisije i njemačkog Saveznog ministarstva vanjskih poslova koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Da druženje u priprodi protekne u najboljem redu brinuli su se vodiči iz PD Elektroistra Natalija Štimac i Valter Zenzerović te predsjednik PD Elektroistra Dragan Drobnjak.

Pohod na Korita (1010m) je proveden u dvije grupe u skladu sa tjelesnom kondicijom i opremljenosti izletnika, a oni najspretniji i najodvažniji popeli su se i na Brajkov vrh (1091m) s kojeg su pri prekrasnom vremenu mogli uživati u pogledu na istarski krajolik.

Mnogim sudionicima ovo je bilo prvo planinarsko iskustvo, no svakako ne i posljednje.

Autor teksta: Vesna Pavletić