Istarski planinarski savez

Obilježen 18. Dan istarskih planinara na Koritima


U organizaciji IPS-a i PD Glas Istre 17. 10. 2021. održan je 18. Dan istarskih planinara pohodom Lanišće – Orljak – Korita – Lanišće s centralnom svečanosti kod planinarske kuće na Koritima.

Uz organizatore tu su bili planinari iz pulskih društava „Glas Istre“ , „Elektroistra“ i “Gojzerica”, umaški Planik, Pazinka, rovinjski Montero, Opatija, Knezgrad iz Lovrana, Lisina iz Matulji. Međunarodni karakter dali su tradicionalni gosti iz Obalnog planinskog društva Koper i Predsjednica MDO PD Primorske. Pohod su podpomogli i gorski spašavatelji iz HGSS stanice Istra.

Tom su prilikom dodijeljena Priznanja za doprinos planinarstvu u Istri za 2020. i 2021. godinu. Odlukom Upravnog odbora IPS-a, za 2020. nagrađeni su Livio Faraguna iz PD Skitaci Labin, Ljubo Žaja iz PD Planik Umag te društva PD Opatija Opatija za 50 godina aktivnosti u planinarstvu, PD Lisina Matulji i PD Knezgrad Lovran za 25 godina aktivnosti u planinarstvu, HGSS stanica Istra za 20 godina aktivnosti  te PD Montero Rovinj za 15 godina aktivnosti u planinarstvu.

Za 2021. godinu Piznanje su primili Florijan Tomc iz PD Opatija, Željko Knapić iz PD Skitaci Labin.

Povodom 12 prisustva na Danu istarskih planinara, zlatnu značku su dobili Silvina i Ago Babahmetović iz PD “Opatija” Opatija.

Dodijelnena su Priznanja i zlatne značke za prelazak IPP u jednom pohodu:

  • Jakov Šuran, Pula
  • Ronald Korotaj, Fažana
  • Renato Biličić, HPD “Vinica” Duga Resa
  • Dario Milčić, HPD “Vinica” Duga Resa
  • Tiziano Beletić, Umag

Autori teksta: Dragan Drobnjak i Goran Šepić

« of 6 »