Istarski planinarski savez

Nagrada za životno djelo – Milivoje Topić


U četvrtak, 23.09.2021. godine u hotelu Park Plaza Histria u Puli održana svečana podjela nagrada najboljim sportašicama i sportašima te sportskim djelatnicima Istarske županije za 2020. godinu. Zbog COVID mjera i restrikcija okupljanja u zatvorenim prostorima dodjeli su prisustvovali samo nagrađeni s pratnjom, glavni tajnik HOO-a, predstavnici Istarske županije i Grada Pule, članovi.

Izuzetno smo ponosni što našem prijatelju, planinaru i aktualnom predsjedniku PD “Ćićarija” iz Buja Milivoju Topiću uručena nagrada za životno djelo.

U nastavku prenosimo kratki životopis koji tom prigodom izložen, video isječak same dodjele te prijavu na natječaj koju je IPS prijavio na natječaj, a u kojem se vidi ukratko Topićev planinarski životopis.

“Milevoj Topić – Buje
Planinarskom aktivnošću počeo se baviti još 1984. godine kao član Hrvatskog planinarskog društva „Planik“ iz Umaga. Danas još uvije aktivan planinar i predsjednik Planinarskog društva „Ćićarija“ iz Buja nakon više od 35 godina stručnog i aktivnog rada na promociji i edukaciji planinarstva na području Istarske županije i šire. Izrazito veliki angažman posvećuje očuvanju i zaštiti prirode i edukaciji mladih planinara. Treba naglasiti da je gospodin Milevoj 2001. godine bio osnivač Istarskog planinarskog saveza i njegov prvi Predsjednik.

SPORTSKA ZAJEDNICA ISTARSKE ŽUPANIJE
Predsjednik: Mladen Pavićević”

Detaljnije o proglašenju najboljih sportaša u Istarskoj županiji za 2020. godinu nalazi se na ovom LINKU (Glas Istre, 23.9.2021. godine).

Autor teksta: Goran Šepić
Foto: Goran Šepić i Milivoje Topić

Prijedlog za dodjelu nagrade za životno djelo – Milivoje Topić-dopis

« of 2 »