Istarski planinarski savez

Dodijeljena dva brončana priznanja HPS-a planinarima PD „Elektroistra“


Na pohodu održanom 21. listopada 2018. povodom 16. Dana istarskih planinara dvojica istarskih zaljubljenika u prirodu, u planine, nagrađeni su za svoje dugogodišnje aktivno sudjelovanje u radu svojeg planinarskog društva, ali i u IPS-u. Aleksandar Daić i Josip Horvat – Pipo, članovi PD „Elektroistra“ Pula zasluženo su nagrađeni brončanom medaljom i velikim pljeskom okupljenih kolega planinara.

Aleksandar Daić (rođ. 1968. u Labinu) planinari oko 25 godina. Započeo je samostalno i s prijateljima, potom se pridružio labinskom PD „Skitaci“, a od 2004. je u PD „Elektroistra“. U oba planinarska društva pojavljuje se u ulozi planinara i vodiča, no sudjeluje i u izradi godišnjih planova pohoda i radnim akcijama održavanja staza. Kao član SPV Istra aktivan je u pokaznim vježbama penjanja i osiguravanja na Brajkovoj stijeni, te vođenjima, kako dnevnih, tako i noćnih pohoda, u Hrvatskoj (Istra, Gorski kotar), ali i Sloveniji. Aktivan je član SPV Iistra kojoj pomaže u vođenju pohoda. Rado se odaziva i pomaže u vođenju rekreativaca povodom mjesnih manifestacija (Tijelovo u Čepiću, Plominski zvončić).

Josip Horvat (rođ. 1951. u Bjelovaru) planinari skoro 40 godina. Počeo je s PD „Glas Istre“, nastavio samostalno, s obitelji, a od 2008. počinje intenzivno živjeti planinarskim životom s planinarima PD „Elektroistra“. Polaže za vodiča A kategorije, postaje član Suda časti i pojavljuje se u ulozi delegata Društva u tijelima IPS-a. Sudjeluje u organizaciji općih planinarskih škola u sklopu svog planinarskog društva, akcijama održavanja, čišćenja i markiranja staza na Učki (bilo onim redovnim, bilo interventnim), kao član SPV Istra sudjeluje u vođenjima po IPP-u. Svoju zaljubljenost u planine pokazuje sudjelovanjem u skoro svim pohodima svojeg Društva bilo u funkciji planinara, pomoćnog vodiča ili glavnog vodiča.
Našim brončanim planinarima zahvaljujemo na aktivnom sudjelovanju u životu planinarskog društva; nadamo se da će isto nastaviti te im želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem planinarskom životu i djelovanju!

Autor teksta: Davorka Prusić
Fotografije: Sonja Levak