Istarski planinarski savez

Via Dinarica Day 8. i 9.10.2016.

Poštovani ljubitelji planina!

Udruge Terra Dinarica i Via Dinarica Croatia pozivaju sve planinare, bicikliste, penjače, trkače, izletnike i ljubitelje aktivnog odmora na 1. međunarodni VIA DINARICA DAY 8. i 9. 10. 2016.

Pozivamo sve ljubitelje prirode i aktivnog odmora da za vikend 8. i 9. 10. 2016. poduzmu izlet na bilo koji dio puta Via Dinarica. Istovremenim usponima na vrhove Via Dinarice simbolično će se povezati vrhovi, narodi i ljubitelji aktivnog odmora na cijeloj trasi Via Dinarice i pružiti podrška inicijativi promocije i zaštite Dinarskoga gorja.

Via Dinarica je put namijenjen planinarima, biciklistima i drugim izletnicima koji posjećuju Dinaride kao turisti, ali istodobno i platforma za razvoj i unaprjeđenje životnih i radnih uvjeta za ljude koji u Dinaridima žive. Jedan od temeljnjih ciljeva projekta je, uz planinarske aktivnosti, promovirati lokalno gospodarstvo i time turistima približiti domaću hranu, smještaj, različite usluge i slično. Osim toga, središnji motiv Via Dinarice je regionalno povezivanje u ostvarenju zajedničkih razvojnih ciljeva. Taj motiv izražen je kroz projektni moto Via Dinarice – eng. »Connecting naturally« – prirodno povezuje.

Kao dokaz o sudjelovanju na Via Dinarica danu pošaljite svoje fotografije, video klipove ili opise izleta na e-mailove info@viadinarica.com ili info@viadinarica.hr ili na facebook stranicu “Via Dinarica” do 15. 10. 2016. Autori najzanimljivijih fotografija bit će nagrađeni simboličnim nagradama!

Više informacija o putu Via Dinarica potražite na platformama viadinarica.com i viadinarica.hr

via-dinarica-day-2016