Istarski planinarski savez

Prva online sjednica upravnog odbora IPS-a

Upravni odbor IPS-a, potaknut pandemijom COVID-19, unaprijedio je svoj rad i iskoristio blagodati Interneta te mogućnosti profesionalne platforme za održavanje virtualnih sastanaka i kolaboraciju – Microsoft Teams.

Dana 27.05.2020. godine, po prvi je puta održana online sjednica upravnog odbora. Trinaest članova upravnog i nadzornog odbora je skoro dva sata raspravljalo i donosilo odluke o aktualnoj problematici unutar saveza i članica, razmjenjivalo iskustva o radu društava tijekom COVID-19 pandemije te pripreme i planova društva za daljnji rad u 2020. godini.
Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo ovakvim načinom rada.

Na upravnom odboru iznesena je i informacija da je Istarski planinarski savez uspješno prošao proces i dobio program pomoći tvrtke Microsoft za neprofitne organizacije:
https://news.microsoft.com/en-cee/2020/03/26/podrska-neprofitnim-i-meduvladinim-organizacijama-tijekom-epidemije-covid-19-2/

Na taj je način Istarski planinarski savez dobio licence za Microsoft 365 platformu koja uključuje i Microsoft Teams koji će se i ubuduće po potrebi koristiti za uključenje u online sjednice upravnog odbora, nadzornog odbora te pojedinih komisija. Dokumentacija saveza preseljena je u oblak i sada je dostupna članovima upravnog odbora i pojedinim komisijama putem Interneta.

Može se reći da je Istarski planinarski savez tehnološki ušao u 21. stoljeće.

Tekst i foto: Goran Šepić.