Istarski planinarski savez

Istarsko planinarstvo na Sportfestu u Poreču


Među brojnim renomiranim predavačima na ovogodišnjem Sportfestu, koje okuplja više od 20-ak vrhunskih sportskih djelatnika, bila su i dva predavanja među kojima je predstavljeno istarsko planinarstvo.

Predsjednik Istarskog planinarskog saveza Goran Šepić je zajedno s Mladenom Nikšićem održao predavanje na temu “Istarskog planinarskog puta do visokogorskog planinarenja”, pruživši tako pregled planinarske djelatnosti na poluotoku.
Tom predavanju su inače prethodila predavanja proslavljenog izbornika Zlatka Dalića o pohodu na srebrnu medalju u Rusiji, Željka Mavrovića, Marije Anzulović, Bože Skoke i Matea Beusana.

Samo je predavanje ostalo zapaženo, a podršku je dao i v.d. glavnog tajnika Sportske zajednice Istarske županije Matija Červeni te naglasio da Sportska zajednica IŽ sufinancirala izradu i programa visokogorskog planinarenja i da će nastaviti s podrškom i u 2020. godini.
Sport Fest je sportski sajam koji kombinira elemente edukacije kroz konferenciju i zabavni program te izlaganje sportske opreme.

Ova su predavanja bila prava promocija istarskog planinarstva koji inače spada u najstariji organizirani sport na području Istarske županije s prvom organiziranom sportskom udrugom osnovanom 1876. godine.

Tekst: Anton Finderle