Istarski planinarski savez

Godišnje nagrade HPS-a za 2022. dolaze u Istru!

Izvršni odbor HPS-a svake godine odlučuje o dodjeli godišnjih nagrada udrugama, akcijama i pojedincima koji su se istaknuli svojim rezultatima u HPS-u u tekućoj godini. Na temelju praćenja rada tijekom cijele 2022. i obrazloženja iz kojih je vidljiv konkretan doprinos organiziranom planinarstvu u protekloj godini, Izvršni je odbor HPS-a na svojoj 19. sjednici odlučio o dodjeli godišnjih nagrada HPS-a za 2022. godinu. Nagrade su dobitnicima svečano na Novogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora HPS-a 19. prosinca u Domu HPS-a u Zagrebu uručili predsjednik HPS-a Darko Berljak i predsjednik Izvršnog odbora HPS-a prof. dr. sc. Darko Grundler.

Najveći doprinos planinarskoj publicistici
Izvršni odbor odlučio je nagraditi dva izdanja koja predstavljaju izuzetan doprinos planinarskoj publicistici.

Nagrada se dodjeluje za knjigu Prvih sedamdeset godina PD-a Opatija, u kojoj su vrlo podrobno, na visokoj akademskoj razini, obrađeni razvoj i dosezi planinarstva u Opatiji. Nagradu za doprinos planinarskoj publicistici primaju članice PD-a Opatija i autorice knjige Ivana Eterović i Tina Ružić.

Izvršni odbor odlučio je također nagraditi i knjigu kojom je na pregledan način obrađena i predstavljena vrlo bogata povijest planinarstva u Istri. Za knjigu 145 godina planinarstva u Istri, koja je tiskana u izdanju Istarskog planinarskog saveza, nagrada se dodjeljuje priređivaču i uredniku Vladimiru Rojniću.

Ponosni smo što je ova nagrada došla u ruke naših članica!

Više informacija o ostalim nagradama na https://www.hps.hr/vijesti/19347/dodijeljene-godisnje-nagrade-hps-a-za-planinarski-rad-i-postignuca-u-2022-godini/

Autor teksta: HPS; Goran Šepić

Foto: vlastiti izvori; HPS