Istarski planinarski savez

Buzet – novi putokazi na IPP-u

Tijekom 2016. godine dovršena je generalna obnova većeg dijela Istarskog planinarskog puta (IPP). U sklopu toga postavljeni su koncem jeseni novi planinarski putokazi na dijelu IPP-a kroz područje Grada Buzeta, točnije na trasi od utoka Bračane u Mirnu do grebena Raspadalice. Novi putokazi su izrađeni prema tipizaciji HPS-a, te sadrže i broj puta iz Registra planinarskih putova HPS-a. Putokaze je izradila i postavila tvrtka “Gelax” d.o.o. iz Plovanije. Pripremne i završne radove dragovoljno su izvršili markacisti PD “Glas Istre” Pula i HPD “Planik” Umag Podružnica Buzet, pri čemu su se istaknuli Vladimir Rojnić i Egidio Gržinić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.810,00 kuna, u čemu je uključen dragovoljni rad markacista u iznosu od 3.960,00 kuna. U financiranju je sudjelovao i Grad Buzet s iznosom od 3.000,00 kuna, putem sredstava dodijeljenih IPS-u kroz natječaj za projekte organizacija civilnog društva u 2016. godini.

Tekst i slike: Vladimir Rojnić

lokacija-1_bracanalokacija-2_raskrizje-v-mlun-pruharilokacija-2a_raskrizje-v-mlun-pruharilokacija-3_pruharilokacija-4_kt7-buzetlokacija-5_most-potoka-m-hubalokacija-6_dc201-za-gp-pozanelokacija-7_zc5011-sv-martinlokacija-8_zp-buzet